Diepa L53: de kabel die uitblinkt op vlak van total cost of ownership

Diepa is een Duits producent van hoogwaardige staalkabels die gebruikt worden voor verschillende hijstoepassingen. Als innovatief bedrijf staat precisie in engineering én productontwikkeling centraal. Zo bracht Diepa onlangs een nieuwe 10 strengs staalkabel op de markt: de L53

Wat deze kabel zo uniek maakt? Dat ontdek je in deze blog! 

 

Een unieke 10 strengs staalkabel

Met de productontwikkeling van de L53 gaat Diepa nog verder in de uitbreiding van hun gamma van special wire ropes van de hoogste kwaliteit. De 10 strengs L53.

De L53 heeft als specificaties:

 

  • Niet-draaivrije kabel
  • Interne plastic om de kern
  • Hoogste aantal buigcycli
  • Excellente resistentie tegen wrijving
  • Zeer stabiele constructie

Niet-draaivrije staalkabels bestaan uit een kern en buitenmantel die in dezelfde richting zijn geslagen. Kabeltypes, zoals de nieuwe L53 van Diepa, mogen niet in combinatie met een draaiwartel worden gebruikt. Niet-draaivrije staalkabels worden voornamelijk gebruikt op rolbruggen en in de offshore en havenindustrie.

 

Uitmuntend op vlak van total cost of ownership

Dat omschrijft de L53 van Diepa het best! Wil je echt een hoogwaardige niet-draaivrije staalkabel dan kies je best voor een speciaal type met een complexere opbouw. Zo heeft de L53 van Diepa een 10 strengs constructie met gecompacteerde buiten strengen*. 

 

Deze is voorzien van een ultramoderne kunststof tussenlaag, wat deze kabel ultra buigzaam maakt en de kern bestendig maakt tegen impregnatie van water, en het smeermiddel blijft in de kern aanwezig.

Het resultaat? Een veel langere standtijd ,een veiligere werking en minder slijtage in de schijven en op de trommel. Kortom, een betere total cost of ownership voor jouw business!

* Strengen die een verdichtingsproces ondergaan hebben waarbij twee procedés kunnen worden toegepast, de strengen en/of de kabel worden tussen rollen geleid met een kleinere diameter dan het origineel ofwel wordt de afgewerkte kabel gehamerd, waarbij de strengen/draden en kabel samengedrukt worden.